måndag 27 juli 2009

Ransäter och skogsdag...

Igår slog vi ihjäl några timmar på uställningen i Ransäter. Iro var med pappa, men Dixie var med. Bra miljöträning. Vallhundarna gick igår, men vi var där för sent och hann inte se några kelpies förutom den som blev BIR. Jag kunde inte låta bli att shoppa lite och om sanningen ska fram var det nog främst därför vi åkte dit....just för att få frossa lite i hundar och HUNDGREJER. =P Ett nytt koppel till Iro, en spårlina för ynka 75 kr, leversnittar och grisöron vart det.

Idag har vi varit i skogen. Efter frukost packade vi ner fika, spårsele och annat och drog ut till Sörmon. Dixie fick först ett frispår ut till K, ca 300 m med en svaaaaaag vinkel just för att inte bara springa rakt utan att behöva tänka så mycket. Hon sprang ut bra, men kom tillbaka och jag misstänkte att hon aldrig var ut till K så jag skickade henne igen och då gick det bra. Gick ut en bit för att se hur hon sprang på sträckan tillbaka och det såg bra ut...himla bra med Sörmon och tallhed...bra sikt! =D K sa att Dixie tagit den lilla vinkeln jättebra men blivit tveksam ungefär trettio meter innan honom, vänt och sprungit tillbaka till mig. Förmodligen blev det för mycket nya saker; hon fick sitta lite längre på station än vanligt och sen springa en längre sträcka så hon blev nog lite osäker på sig själv. Sedan var det vila i bilen, jag la ut ett spår och efter det var det fikadags. Ingen dag i skogen utan fika! =P Dixie fick ett appellspår med två leksaker, och ett grisöra som slut. Hon spårade rätt flackigt idag och hade alldeles för bråttom. Men men, övning ger färdighet. Nästa gång vi ska ut ska jag nog droppa godis på vissa ställen så kanske jag får ner tempot lite och hon börjar tänka lite mer. Väl tillbaka vid bilen var det Iros tur att göra något och vem säger nej till uppletande av grisöra? =P Grisörat var väl inslaget så det tog ett tag innan har hittade det. Får han bara göra något så är han nöjd, personspår "suger" juh så vad gör man? =P Sist men inte minst tog vi en promenad innan vi drog hem igen. En bra avslutning på en bra dag...
Dags att gå en sväng innan man hamnar framför tvn...
Hej svejs!

Dixie i spårartagen...

Nöjd Iro med sitt grisöra...

2 kommentarer:

  1. Hör av dig när du har tid att hitta på nåt! Vore kul att synas :)

    SvaraRadera
  2. Japp, den 23 augusti blir debuten, om vi nu kommer med =) Blev spår idag och med kladdkaka och grädde som avnjutes efter...man bli la lite fet av o träna hund, alltid gottesugen efteråt hihi mums mums =)

    SvaraRadera