fredag 24 juli 2009

Göteborg...

Idag har jag och hundarna "hängt" i Göteborg en hel vecka, men imorgon bär det av mot de värmländska skogarna igen. Det har regnat en hel del under veckan, men vi har ändå haft en bra vecka. Två kvällar med långpromenad och klippskuttande på en ö vid havet och en av dessa kvällar lyckades även Iro med att hoppa från klippa ner i vattnet med bad som följd, dock ofrivilligt. Så går det när man bara vill titta liiiiiite närmare på en svan och klipporna är beklädda med lavar och hala efter regn. Hehe. Långa promenader i skogen har också hunnits med, likaså en heldag på stan.

I förrgår var jag iväg och la spår till D, fyra saker och två vinklar vart det. Jag körde ett pass lydnad först och tog sen spåret. Hon spårade på bra. Efter en sträcka hör jag hur det brakar till i skogen och såg ett rådjur skutta iväg precis framför oss så vi hade troligen "vallat" det framför oss. Hon spårade lite flackigt där ett tag men när vinkeln kom tog hon den klockrent och med nästan centimetersprecision. =) Duktig brun.

Igår vräkte regnet ner nästan hela dagen så det blev lite trickträning inomhus. Framåt kvällen slutade det dock regna och vi tog med oss hundarna på en längre sväng på jakt efter ett bra ställe med lätt undervegetation för att köra ett par långa budföringar och ett frispår till Dixie. Jag och Iro var A-station och så fick D frispåra ut till B-station där K stod som sedan skickade henne tillbaka till mig på A-station. Efter det var det vila och sedan fick hon följa med K ut till B-station, han skickade henne till mig på A, sedan skick tillbaka till B som var tom, frispåra ut en kort förlängning till C-station där K befann sig. sedan tillbaka till mig och Iro på A. Lillbrun jobbade på som en klocka förutom på sista skicket då hon tydligen ställt sig och luktat på ngt ett par meter efter start men K tog henne tillbaka och då drog hon iväg till A utan tvekan. =)

Idag började dagen med ett pass lydnad med en del av frukosten. Den senaste tiden har jag jobbat mycket med att få bra position och rätt känsla och "ärtighet" i Fria följet och det har verkligen gett resultat. För några dagar sen kom jag dock på mig själv med att hon nu har bra position på sträckorna men hamnar för långt fram i halter. Suck. Idag å andra sidan var halterna skitbra, men på sträckorna "flöt hon ut". Haha, man kan bli gråhårig för mindre. =P Vi började även träna in target för ett par veckor sen, och idag hade jag med den ut för att se om det "kopplade" även vid miljöbyte och mycket riktigt. Jag kunde skicka från fem meters avstånd utan problem. =) Ojoj, det blir ett lång inlägg det här. ;) Något som däremot gör mig lite smått bitter är dock när vi gick i skogen idag. Jag märker att Dixie är "har ngt i nosen" och jag korrigerar henne för att hon inte ska spåra vilt eller dyl. Efter en bit dyker det upp ett rådjur (hon drog inte). Suck. Jag har bearbetat detta lite och jag funderar på om hon missuppfattade mig lite häromdagen då vi spårade och det där rådjuret gått i riktning med spåret. Kanske hon fick det lite om bakfoten och trodde idag att rådjur är helt ok att spåra. SÅ FEL MAN KAN HA!!!!! Vi har haft mycket retning, både spår och syn, av rådjur och dyl. innan och hon har inte brytt sig så varför skulle hon helt plötsligt börja intressera sig för det? Men men, det är nog inga problem att få henne förstå att spåra rådjur INTE är något vi börjat med.
Dags för lunch! Hej hopp, gummi.......... =P

1 kommentar:

  1. Jag läser också din blogg =)
    Åh vad kul med rapport,skulle jag också vilja köra men har ingen motförare.Brorsan flyter också ut iblamd men det börjar ge sig =)
    Ha det så jättebra och en fortsatt härlig sommar!

    SvaraRadera